Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Înghețată cheesecake cu căpșuni

O înghețată răcoritoare poate salva oricând o zi toridă de vară. Este cel mai popular desert din lume și cel mai râvnit, mai ales în zilele în care nivelul termometrului pare că uită să mai coboare. Dar nu, înghețata nu este doar un desert, e o întreagă experiență, un moment de bucurie pură, savurat de fiecare dată până la ultima picătură.

Să nu crezi că doar noi, oamenii de rând, putem avea această slăbiciune pentru înghețată, pentru că până și papilele gustative ale celebrului împărat roman Nero au fost fascinate de puterea înghețatei. Istoria acestui desert răcoritor este destul de veche, chiar dacă în vremurile de demult însemna doar câteva cuburi de gheață îndulcite cu miere sau sirop de fructe.

Astăzi, cel mai mare producător de înghețată din lume este SUA, de vreme ce peste 90% dintre americani consumă acest desert acasă. Cu toate acestea, cea mai faimoasă înghețată din lume este Gelato, specialitatea italienească.

Noi am găsit combinația perfectă pentru prepararea acestui desert chiar la tine acasă: Înghețată cheesecake cu căpșuni. Este o rețetă de înghețată foarte ușor de făcut și incredibil de gustoasă.

Ai nevoie de:

  • 250 de grame de cremă de brânză
  • 250 de grame de frișcă lichidă
  • 300 de grame de căpșuni moi
  • 3 linguri cu vârf de zahăr de cocos (puteți folosi și zahăr brun fin, sau zahar alb pudră)
  • 1 cutie de 400 de ml de lapte condensat îndulcit
  • 1 pachet de biscuiți graham sau biscuiți digestivi mărunțiți (aprox. 90 gr)
  • 70 gr de unt topit
  • coaja de la 1 o portocală

 Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt puțini și ușor de îndeplinit:

1. Noi am ales să facem un sos de căpșuni acasă, însă, dacă vă lipsește timpul, puteți pur și simplu să mărunțiți fructele în blender până capătă o consistență lichidă. În cazul sosului, puneți la foc mic căpșunile cu cele 3 linguri de zahăr și amestecați până ajungeți la o consistență lichidă, dar închegată. (aprox. 20-30 min)

 
2. Crema de brânză se amestecă împreună cu laptele condensat și coaja de portocală, folosind un mixer sau un tel. Rezultatul se adaugă peste frișca bătută, lingură cu lingură, și se încorporează cu mișcări largi, pentru o consistență aerată.
3. Biscuiții mărunțiți și untul topit se amestecă.
4. Într-o tavă de chec adăugați jumătate din conținutul lichid, presărați biscuiți și sos, iar cu ajutorul unui bețișor de lemn creați forme circulare. Procedați la fel și cu cea de-a doua jumătate.
5. Dați la congelator pentru cel puțin 4 ore sau lăsați peste noapte.
6. Înainte a o savura, lăsați-o la temperatura camerei pentru 10 minute.

Pur și simplu fenomenală, nu crezi?

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare