Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Sos pesto homemade

Despre cât de cunoscută este bucătăria italiană și despre cât de apreciate sunt aromele sale bogate, am putea scrie preț de câteva pagini bune, dar azi ne rezumăm la a-ți dezvălui cum poți prepara acasă unul dintre cele mai iubite sosuri italienești.

Sosul pe bază de busuioc pesto alla Genovese a fost botezat după locul său de origine, și anume Genova, capitala Liguriei. Provenind din orașul aflat între munte și mare, aroma puternică și inconfundabilă a acestui preparat transmite pe deplin unicitatea peisajului, atmosfera proaspătă și vibrantă ce însuflețește acest loc.

Pe cât de uimitor este gustul sosului pesto, pe atât de simplă este metoda prin care îl poți prepara. Ingredientele folosite sunt puține, dar calitatea ireproșabilă a acestora trebuie să fie un criteriu decisiv în alegerea lor.

Așadar, vei avea nevoie de:

  • 175 gr semințe de pin
  • 30 gr frunze proaspete de busuioc
  • 70 ml ulei de măsline
  • 40 gr parmezan ras
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 vârf de cuțit de sare

Frunzele de busuioc trebuie spălate sub jet de apă și lăsate la uscat până elimină complet umezeala, pentru că apa nescursă de pe frunze poate altera consistența sosului obținut.

Toate ingredientele se pun pe rând, unul câte unul și fără ceartă, în vasul unui blender de bucătărie și se macină la viteza cea mai mică.

Ordinea în care se adaugă acestea la măcinat este următoarea: semințele de in, sarea, usturoiul, busuiocul, uleiul și parmezanul.

Textura ideală a sosului pesto se obține menținând viteza scăzută și timpul relativ scurt de măcinare a ingredientelor.

Italienii adoră acest sos pesto în combinație cu paste, carne de vită sau bruschete.

Îți recomandăm și ție să îl prepari periodic pentru a-l avea la îndemână ori de câte ori vei vrea să adaugi meselor tale un strop din incredibila diversitate și creativitate a bucătăriei italiene.

Buon appetito!

Gătește bine, gătește rețetele KUTT!

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare