Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Somon la cuptor cu broccoli și mărar

Un studiu efectuat de laboratorul de Food Science al Universității Cornell ne spune că un adult ia în medie cam 226 de decizii pe zi legate numai de hrană. Wow! Poate părea un lucru absurd, însă, să fim cinstiți câți dintre noi le-a contabilizat vreodată numărul?

Gândiți-vă un pic: încă de la primele ore ale dimineții suntem puși în fața unor astfel de mici decizii care așteaptă să fie luate: Ce mănânc la micul dejun? Să îl pregătesc acasă sau să îl cumpăr de la bistro-ul din colț? Să prepar un sandviș rapid sau o omletă? Să adaug și câteva legume? Roșii sau castraveți? Să beau un ceai sau o cafea? Cafea cu zahăr sau neagră? Să pun și lapte? Sau mai bine doar un pahar cu lapte? Să o beau acasă, din cana preferată, sau să iau băutura cu mine, în paharul cu capac? Și tot așa…Pare destul de obositor, nu?

Citind toate acestea, ne-am dat seama că dintre toate alegerile noastre dintr-o zi, multe se bazează pe automatisme deja formate și le luăm fără să conștientizăm neapărat procesul de decizie. Toate însă vor genera consecințe în comportamentul nostru și, implicit, asupra stării noastre de bine. Unele alegeri vor avea efecte mai bune, iar altele mai puțin bune.

Cum ar fi, așadar, să devenim puțin mai conștienți de urmările deciziilor pe care le luăm în legătură cu alimentația noastră? Dacă, prin gesturile zilnice devenite obișnuințe, reușim să ne influențăm în bine sănătatea? N-ar fi rău, nu-i așa?

Legat de aceste mici alegeri zilnice, noi ți le propunem pe acelea care îți permit să mănânci mai des mâncare gătită de tine, acasă. De asemenea, cântărește mai atent și calitatea ingredientelor pe care alegi să le folosești. Pe termen lung, înțelesul acestora se va traduce într-o bună sănătate a trupului și într-o minte ageră.

Perfecte pentru cină sunt mâncărurile ușoare, pe bază de legume și pește.  Rețeta noastră de somon la cuptor, cu mărar și broccoli se pregătește simplu, rapid, este foarte sănătoasă și are un gust minunat.

Iată ce ai nevoie:

  • 1 file de somon
  • 2 felii de lămâie
  • Frunze proaspete de mărar
  • 1 broccoli mic
  • 5-6 roșii cherry
  • Ulei de măsline

Cantitățile se ajustează corespunzător cu numărul de porții pe care dorești să le obții.

Începe prin a încălzi cuptorul la 200 de grade Celsius.

Spală legumele și usucă-le bine cu un prosop moale de bumbac. Cele din setul KUTT Dai, din fibre de bumbac, sunt excelente pentru a absorbi toată apa. Rupe apoi broccoli în buchețele potrivite și taie roșiile pe jumătate.

Într-o tavă pentru cuptor, întinde o coală de hârtie pergament suficient de mare încât să o poți îndoi pe jumătate, obținând un pliu cu laturile egale. Pe partea rămasă la dedesubtul tăvii, așază buchețelele de broccoli și jumătățile de roșii cherry.

Condimentează-le cu sare și piper și pune deasupra somonul. Stropește totul cu ulei de măsline, adaugă 2 felii de lămâie și câteva frunze de mărar proaspăt.

Acoperă totul cu latura rămasă liberă a pergamentului și închide bine pe margini, astfel încât să formezi un fel de buzunar din hârtie de copt în care se vor găti somonul și legumele.

Dă tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute și cina este gata: un aranjament cochet de legume, în nuanțe de verde și roșu, alături de eleganța discretă a cărnii fragede de somon. Gustos și sănătos deopotrivă!

 

Pentru a găsi cu ușurință inspirație atunci când vrei să gătești mâncare delicioasă și sănătoasă, răsfoiește rețetele noastre de pe blog, dar și pe cele ale prietenilor de la www.icooking.ro.

 

star

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare