Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Smochine cu miere și brânză

Se pare că smochinele au fost un fel de dragoste la prima vedere pentru noi, oamenii. Cel puțin așa par să demonstreze descoperirile științifice care au scos la lumină faptul că smochinul a început să fie cultivat pentru consumul fructelor sale înaintea cerealelor și a legumelor.

Chiar și după atâtea mii de ani, această veche, dulce și parfumată iubire încă ne stimulează creativitatea, oferindu-ne multe idei atunci când vine vorba despre aperitive sau deserturi.

Una dintre cele mai rapide rețete de aperitiv în care poți folosi smochine proaspete este cea pe care urmează să ți-o dezvăluim imediat. Savoarea senzațională a acestui starter presupune o investiție de numai 15 minute timp de preparare și următoarele ingrediente:

  • 4 smochine proaspete
  • ¼ cană de miere
  • 4 linguri de brânză frământată de capră
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt

 

 

Mai întâi pregătește cuptorul, încălzindu-l până la 220°C. Pune mierea într-o cratiță la foc mic pe aragaz până se lichefiază și adăugă crenguțele de cimbru pentru a-i da personalitate siropului dulce și licoros.

Pe un tocător bun de lemn, cu un cuțit bine ascuțit, crestează fiecare fruct împărțindu-l în patru părți egale, având însă grijă să nu apeși tăieturile până la capăt. Acum e cel mai bun prilej să scoți la iveală frumusețea stejarului din tocătorul Kutt Zeno și să folosești priceperea unui cuțit Akira Santoku!  

Astfel tăiate, smochinele vor căpăta aspectul delicat al unor flori cu petale intens colorate, în mijlocul cărora vei așeza câte o lingură de brânză.

Pregătește o tavă de copt potrivită și așterne „florile” pe un câmp imaculat de hârtie de copt, după care lasă-le 10 minute la cuptor. Scoate smochinele rumenite pe farfurie, stropește-le generos cu siropul de miere aromatizat și sunt gata de servit.

Bucură-te cu poftă de acest amestec regal de arome și senzații!

Gătește bine, gătește rețetele KUTT!

star

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare