Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Salată de cartofi

Gătit cu regularitate într-o bucătărie obișnuită, cartoful și-a găsit vocația de aliment bun la toate. Îl găsim prezent în aperitive, salate, supe, ciorbe, garnituri sau chiar deserturi. Toată lumea îl iubește, toată lumea îl gătește. Potrivit Wikipedia, cartoful este cultivat în peste 120 de țări și este consumat zilnic de peste 1 miliard de oameni. Asta da, popularitate!

Bucătăria germană manifestă o preferință vădită față de cartof. Un prânz nemțesc perfect include, în mod obligatoriu, nelipsita combinație carne + cartofi, bineînțeles în compania selectă a unui pahar de bere. Când vine vorba de a găti cartofi, poporul german nu se sfiește, iar rigurozitatea tipic nemțească e rapid înlocuită cu cea mai zglobie creativitate.

Kartoffelsalat, sau salata de cartofi pe românește, îmbracă o sumedenie de variațiuni, în funcție de regiunea geografică din care provine, ocazia pentru care este preparată sau, pur și simplu, după capriciile bucătarului.

Pentru rețeta de Kartoffelsalat propusă de noi, vei avea nevoie de:

 • 1 kg de cartofi cu coaja roșie
 • 300 de gr de bacon
 • 2 buc. de ceapă roșie
 • ¼ cană de oțet alb
 • ½ cană ulei de măsline
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 lingură de muștar
 • 1 linguriță de sare
 • 1 linguriță de piper
 • Pătrunjel verde
 • Câteva fire de ceapă verde tânără 

Într-o oală încăpătoare, adu o cantitate suficientă de apă până la punctul de fierbere și adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe. Pentru această salată sunt preferați cartofii cu coaja roșie, datorită texturii mai puțin sfărâmicioase a acestora.

Dacă prepari salata în sezonul cartofilor noi, curățarea o poți face mai delicat, sub jet de apă, îndepărtând doar primul strat subțire de la suprafața cartofului. În felul acesta, cubulețele vor păstra un model așa, mai fancy – o combinație de beige și roz cu picățele.

Pentru curățare și tăiere, ajută-te de toată expertiza echipei de profesioniști în bucătărie, formată din tocătorul KUTT Iris și cuțitul Nami. Succes garantat!

Cartofii astfel dichisiți se fierb în apă timp de 10-12 minute, la foc mic. Între timp, te poți ocupa de baconul ce așteptă să fie tăiat fâșii subțiri și apoi prăjit într-o tigaie până devine crocant. Estimăm că ar avea nevoie cam de 8-10 minute în baia de grăsime formată în tigaie, până să ajungă la perfecțiune. Acordă-i acest răgaz.

Se îndepărtează apoi baconul prăjit din tigaie și se înlocuiește cu ceapa roșie tocată. Se lasă la călit până se înmoaie, după care se adaugă oțetul, uleiul, zahărul, muștarul, sarea și piperul. Se continuă gătirea pentru încă 1-2 minute, până se obține un sos vesel și frumos colorat.

După ce cartofii au fiert, se strecoară, se răcoresc și se amestecă cu sosul pregătit și baconul crocant. Pentru o notă de optimism și voie bună, adaugă o mână de pătrunjel tocat și câteva codițe de ceapă verde tăiate.

Fertig! Salata e gata! Umple și un pahar cu bere, merge de minune!

 Guten Appetit!

           Gătește bine, gătește rețetele KUTT! 

star

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare