Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Bruschete cu roșii

Bruschetele nu pot fi numite doar un alt fel de gustări!

Nu, nu le poți spune simplu, aperitive. Ar fi prea sec și prea puțin pentru o invenție atât de uimitoare. Uimitoare nu prin complexitate, rafinament sau tehnici sofisticate de preparare. Nu, bruschetele sunt uimitoare tocmai prin faptul că sunt absolut delicioase, arată minunat, plac oricui, se potrivesc în orice situație și, ce e extraordinar - se fac exagerat de simplu și rapid.

Dacă mai punem la socoteală și faptul că ai nevoie de foarte puține ingrediente din frigiderul tău pentru a le pregăti, putem afirma, fără urmă de șovăială, că italienii au inventat bruschetele dintr-o inspirație divină, pentru a salva onorabil orice bucătar aflat în încurcătură - din lipsă de timp, idei, ingrediente sau chiar chef de a bucătări.

Pentru versiunea de bruschete care ne place nouă să o pregătim cel mai des, ai nevoie de:

  • Felii de pâine
  • Câțiva căței de usturoi
  • Roșii
  • Ulei de măsline
  • Oregano
  • Busuioc proaspăt
  • Sare

 Poți folosi orice tip de pâine, tăiată în felii de orice formă sau dimensiune poftești. Acestea trebuie prăjite pentru a deveni crocante. Poți utiliza prăjitorul electric sau poți plasa feliile de pâine într-o tavă la cuptor, până se rumenesc ușor. Fiecare felie de pâine prăjită se freacă bine cu un cățel de usturoi și apoi picurată cu ulei de măsline.

 

Taie roșiile cubulețe, folosind, desigur, un cuțit KUTT, pentru a avea precizie mare și siguranță. Ornează apoi fiecare felie așezând deasupra câte o lingură de roșii tăiate, peste care presori pulberi fine de sare, oregano, busuioc  și câteva feliuțe subțiri de usturoi. Asta e tot!

 

Sugestie: Dacă ai musafiri, poți folosi un tocător Myra pe post de platou de servire. Efectul va fi pur și simplu încântător!

 

Poftă bună!  

star

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare