Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Iulia de la @jurnaldulce

Pe pagina sa de Instagram, Iulia ține un jurnal dulce și însiropat, care ne poartă spre lumea minunat de aromată a prăjiturilor de acasă, a deserturilor în care se pune întotdeauna și un strop de iubire. De fapt, e mai mult decât un jurnal, e o invitație deschisă tuturor pofticioșilor de a descoperi sfaturi, rețete și trucuri care să le îmbunătățească experiențele în bucătărie.

Pe lângă plăcerea de a găti, Iulia are o pasiune și pentru sport - unul deosebit, care presupune grație, forță, determinare și curaj. Felicitări, Iulia! Ești o inspirație pentru noi toți!

 1. Spune-ne 3 lucruri pe care ar trebui să le știm despre tine.

Sunt mămica lui Eric și a Evei și de când am și rolul acesta, am învățat că răbdarea poate să-și extindă limitele cum nu aș fi crezut vreodată. 

Îmi place mult să gătesc, în special dulciuri, bucătăria fiind locul unde mă refugiez atunci când am nevoie să mă deconectez.

Am făcut cursuri de dans la bară aproximativ doi ani, apoi a venit pandemia și nu am mai reușit să ajung, dar sper să schimb lucrul acesta în viitorul apropiat.

Știu că trebuia să mă rezum la 3 lucruri, dar nu puteam să nu menționez și iubirea mea pentru cafeaua la ibric, servită cu spumă de lapte și scorțișoară.

2. De unde pasiunea pentru gătit și cum a luat naștere blogul tău/pagina ta de Instagram?

Pasiunea pentru gătit o am de când mă știu. Probabil a contribuit și faptul că îi vedeam pe cei din familie că gătesc mai tot timpul și mi s-a întipărit în minte. 

Blogul a luat naștere după ce l-am născut pe Eric, din dorința de a face ceva și pentru mine și mă bucur că am reușit să îl cresc, să adun și să cunosc oameni minunați. 

3. Care sunt instrumentele preferate din bucătărie?

Primul care mi-a venit în minte a fost telul, apoi ajutorul fără de care nu cred că aș fi făcut atâtea aluaturi: mixerul KitchenAid, cuțitele (și Kutt face parte din colecție), spatula și platoul rotativ.

4. Care este cea mai populară rețetă a ta?

Am mai multe care au avut succes și pentru că nu aș ști exact care a fost cea mai îndrăgită, o să vi le las pe cele la care m-am gândit: brioșe cu iaurt, pandișpanul bunicii, galette cu fructe, rulouri cu scorțișoară, mucenici moldovenești.

5. Cum intenționezi să incluzi pasiunea pentru gătit în planurile tale de viitor?

Cred că va veni de la sine, pentru că partea de bucătărit face parte din mine, dar nu știu dacă se va transforma într-o sursă principală de venit. Vedem ce îmi rezervă viitorul. 

6. Unde te putem urmări pentru sfaturi și rețete culinare?

Cel mai sigur mă găsiți pe pagina de Instagram @jurnaldulce, locul în care postez în mod constant bucăți din bucătărie și nu numai.