Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Gabriela de la @gabriela.ble.food

România, Polonia și ceva dulce la cafea. Două țări și o dorință care ne creionează povestea Gabrielei, o tânără pentru care bucătăria e locul de întâlnire dintre lumi, arome, condimente, amintiri, pasiuni și vise frumoase. Să îi aflăm povestea!

 1. Spune-ne 3 lucruri pe care ar trebui să le știm despre tine.

Eu sunt Gabriela, mama Laylei de 1 an 9 luni, sunt din Galați și locuiesc în Polonia. Ador 'ceva dulce' la cafea și mâncarea mea preferată (summer edition) este brânza sărată cu roșii. 

 2. De unde pasiunea pentru gătit și cum a luat naștere blogul tău/pagina ta de Instagram? 

Pasiunea pentru gătit a luat naștere în copilărie, când am petrecut mult timp în bucătărie pe lângă mama mea. Spălam și curățam legume, puneam lemne pe foc (când se gătea la plită), aduceam diverse legume din grădină sau țineam de lighean când mama mea frământa cozonacii. 

 Am plecat de acasă de la 14 ani, la liceu, dar nu a fost cazul să gătesc pentru că „nu ai timp de gătit, trebuie să înveți”. Primeam mâncare de acasă foarte des. La facultate am început să gătesc în cămin, apoi am studiat în altă țară și mi-am diversificat paleta de arome și de condimente. 

Pagina de Instagram a apărut după ce s-a născut Layla. Petreceam destul de mult timp în bucătărie (o formă de relaxare era pentru mine) și împărtășeam rețetele pe care le încercam cu prietenele mele. Atunci m-am gândit că ar fi mai simplu să le public online și să aibă acces mai multă lume. Câteva luni mai târziu am descoperit că îmi place și să fotografiez, nu doar cu telefonul, preparatele mele. 

Acum, nu doar că postez foarte des, dar și încerc rețete pe care le găsesc pe Instagram, mă inspir pentru a planifica mesele, sau încerc rețete doar pentru că par/arată interesant. Tot de pe Instagram mă inspir și pentru fotografiile pe care le fac și învăț multe lucruri utile despre bucătărit. 

 3. Care sunt instrumentele preferate din bucătărie?

Instrumentele preferate în bucătărie sunt cele pe care le utilizez și cel mai des: cuțitele, tocătoarele, chopperul și multicooker-ul care salvează mult timp. 

 4. Care este cea mai populară rețetă a ta?

Una dintre cele mai populare rețete este tarta cu ciocolată fără coacere. Super simplă, fresh, gata în 10-15 minute. Mai greu e să aștepți să se răcească. 

 5. Cum intenționezi să incluzi pasiunea pentru gătit în planurile tale de viitor?

Viseeeez să deschid o cafenea în care să se servească și prăjituri (cu specific românesc dacă o să fie în afara României). Coffe & cake - combinația mea preferată și cred că aș aduce multă bucurie în suflete și burtici.

 6. Unde te putem urmări pentru sfaturi și rețete culinare?

@Gabriela.ble.food pe Instagram și pe YouTube. Îmi doresc să deschid și un blog cât de curând, dar încă lucrez la idee și încerc să îmi fac timp și pentru asta.