Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Flavia de la @flavia_florean

Să o citim pe Flavia este mereu o plăcere, pentru că se pricepe la cuvinte la fel de bine cum se pricepe și la gătit. Are ea un meșteșug al ei să îmbrace fiecare rețetă sau sugestie culinară în cuvinte iscusite, împletind idei creative cu sfaturi utile și imagini atractive. Despre gătit, sport, ciocolată și … ciocolată, citește mai jos, iar pentru mai mult decât atât, nu ezita să o urmărești pe Instagram, acolo unde împărtășește cu noi gânduri, optimism și inspirație pentru un stil de viață sănătos.

 

 

1.Spune-ne 3 lucruri pe care ar trebui să le știm despre tine.

Deși e prima întrebare, recunosc că am fost nevoită să o las la final. Știu că nu sunt singura căreia îi e greu să se descrie, astfel că încerc să aleg câte un atribut din fiecare domeniu. Sunt timidă, îmi place mult ciocolata și sportul e o latură importantă din viața mea de corporatist by day. 

 2. De unde pasiunea pentru gătit și cum a luat naștere blogul tău/pagina ta de Instagram?

Pasiunea a luat naștere ... din nevoie. M-am trezit la facultate în București și nu prea aveam tangențe cu bucătăria. Bunica mea ar strâmba din nas daca ar citi ce scriu aici, însă în copilărie eram mai implicată în procesul de degustare decât în cel de ajutor de bucătar. A fost o lovitură destul de dură la început, mai ales că venisem cu o zestre de maxim 5 rețete. Am creat pagina de instagram sub numele de "lapetitecheff" acum mult timp. Numele, deși banal, a fost o adevărată experiență pentru mine. Practic nu știam să gătesc și mă consideram un novice. Cum nu știam ce conturi să urmăresc, am început să folosesc cele 20# recomandate și astfel am descoperit extrem de multe rețete și ingrediente care îmi erau străine până în acel moment. Instagram a fost și este pentru mine o sursă de inspirație. Am învățat să diferențiez binele de rău și recunosc că îmi face mare plăcere să activez pe această platformă.

 3. Care sunt instrumentele preferate din bucătărie?

Aș fi zis inițial: ce întrebare grea, însă din prima menționez un cuțit bun (I love Santoku), un tocător și mini-chopper-ul pe care l-am achiziționat de curând. 

 4. Care este cea mai populară rețetă a ta?

Cea mai populară rețetă a mea este Brownie cu ciocolată albă. Truth be told, e și una dintre rețetele mele preferate. Îmbină perfect tot ce-mi place mai mult pe lumea asta: ciocolata și ciocolata. Dacă mai punem și o cupă de înghețată.. I have no words

 5. Cum intenționezi să incluzi pasiunea pentru gătit în planurile tale de viitor?

Printre lucrurile pe care vreau să le fac este să prind mai mult curaj în combinarea anumitor ingrediente, să ies din zona mea de confort atunci când vine vorba de pregătirea meselor zilnice și să învăț să controlez risipa alimentară. Sunt lucruri pentru care lucrez cât de des pot, însă consider că e cale lungă până să ajung acolo unde îmi doresc.

 6. Unde te putem urmări pentru sfaturi și rețete culinare?

Sunt zilnic prezentă pe @flavia_florean și din când în când îmi aștern gândurile pe https://lapetitecheff.wordpress.com