Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Elena de la @sweets.and.others

 O „radiografie” completă a deserturilor, făcută de o tânără pasionată de medicină și… prăjiturit. Află de la Elena cum să gătești torturi, prăjituri și dulciuri delicioase și sănătoase.

  

 1. Spune-ne 3 lucruri pe care ar trebui să le știm despre tine.

Hello! Numele meu este Elena și mă aflu în spatele contului de Instagram @sweets.and.others. În prezent sunt studentă la Medicină Generală în București și printre pasiunile mele se află și gătitul – în special prăjituritul. O pasiune pe care am dezvoltat-o mai mult în ultimul an, din momentul în care s-a instituit pandemia. Despre mine pot spune ca sunt o fire veselă, optimistă, prietenoasă, creativă, dar și perfecționistă.

2. De unde pasiunea pentru gătit și cum a luat naștere blogul tău/pagina ta de Instagram?

Pagina de Instagram a luat naștere anul trecut, în luna aprilie, la momentul când pandemia a apărut în viețile noastre și mi-a oferit mult timp liber. Așa am decis sa îmi deschid pagina de instagram unde să adun toate deserturile făcute de-a lungul celor 5-6 ani de când sunt pasionată de prăjiturit. Perioada a fost prielnica, căci foarte mulți oameni au căutat inspirație la momentul respectiv, pornind de la începători, care au învățat să gătească, dar și pasionați mai vechi care au descoperit rețete noi și au reușit să le pregătească chiar la ei acasă.

3. Care sunt instrumentele preferate din bucătărie?

Cred ca orice instrument din bucătăria mea este util la ceva, dar dat fiind faptul ca pasiunea mea se învârte in jurul prăjiturilor – cele mai utilizate instrumente in bucătăria mea sunt mixerul, o spatulă pentru amestecat ingrediente, telul, tăvile pentru torturi, tarte și prăjituri și un cuțit bun care sa le felieze pe toate.

4. Care este cea mai populară rețetă a ta?

Pe pagina mea de Instagram cele mai apreciate și încercate rețete sunt cele ale torturilor – Carrot cake-ul împarte topul preferințelor, alături de Tortul cu mousse de afine și ciocolată albă și Tort Tiramisu.

 5. Cum intenționezi să incluzi pasiunea pentru gătit în planurile tale de viitor?

Pasiunea mea pentru gătit a fost și va rămâne doar o pasiune, nu cred ca o voi dezvolta mai mult în viitor. M-am gândit mult la posibilitatea deschiderii unei locații unde să aduc o cafea și o prăjitură bună, concepută de mine, în cantități limitate, cu ingrediente naturale, așa cum îmi place mie, dar cred că-i un gând destul de îndepărtat, care poate se va concretiza la un moment dat.

 6. Unde te putem urmări pentru sfaturi și rețete culinare?

 Pe mine mă găsiți pe pagina de instagram @sweets.and.others - să ne lăsăm inspirați de rețetele propuse, să gătim împreună prăjituri, torturi, dar și alte feluri de mâncare, să învățăm și să descoperim lucruri ce ne-ar fi de folos.