Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Andreea Petra de la @whenhealthyequalstasty

Sănătos poate fi și gustos, chiar foarte gustos! Asta a descoperit Andreea, când și-a făcut curaj să treacă de la banala salată cu pui la preparate mult mai elaborate și mai atent echilibrate din punct de vedere al caloriilor și al ingredientelor. Preocupările sale creative în bucătărie, pornite din dorința de a mânca mai sănătos, au devenit surse de inspirație pentru toți cei pasionați de gust și nutriție sănătoasă.

 1. Spune-ne 3 lucruri pe care ar trebui să le știm despre tine.

Sunt studentă la medicină, anul 6 (wish me luck), sunt mamică de 3 copii cu blana: 2 pisicuțe adoptate de pe stradă și un labrador retriever blond și messy (ca stăpâna) și sunt mega pasionată de mâncare: gătit, degustat, încercat și experimentat în bucătărie cu orice ingredient care mă intrigă.

2. De unde pasiunea pentru gătit și cum a luat naștere blogul tău/pagina ta de Instagram?

Pasiunea de gătit a venit oarecum dintr-o nevoie: după ce m-am mutat singură, voiam să mănânc mai sănătos, dar mă plictisisem așa de tare de aceleași piept de pui cu salată și omleta pe care știam să le fac, încât am zis că sigur e ceva mai mult acolo, în lumea marea a internetului,  pe partea de gastronomie sănătoasă. Ce m-a determinat cu adevărat, în schimb, să transform gătitul în ceva mai mult decât un hobby și să îmi fac un cont de Instagram de gătit sănătos a fost pandemia :). Având atât de mult timp acasă, am putut să dedic mai multă energie rețetelor mai laborioase care îmi făceau cu ochiul. Acest lucru doar m-a încurajat mai departe sa îmi dau frâu liber creativității, să adaptez rețetele clasice în alternative mai hipocalorice și sănătoase, să mă joc cu gusturile și ingredientele despre care trebuia să caut pe Google să înțeleg ce sunt.

3. Care sunt instrumentele preferate din bucătărie?

Pentru aproape orice rețetă pe care o fac am nevoie: de cântarul meu de bucătărie de încredere (fără de care nu aș putea să calculez frumos cantitățile și caloriile), o spatulă simplă de silicon (ca să nu irosesc nicio picătură din bunătățile pe care le fac) și nu în ultimul rând, un cuțit bun, care să îmi asigure o rapiditate și o precizie în manevrarea oricărui ingredient.

4. Care este cea mai populară rețetă a ta?

Cea mai populară rețetă? Asta da întrebare grea. Conform statisticilor Instagramului, rețeta testată care a adunat cele mai multe impresii a fost cea de Pulled Pork cu Dulceață de Ardei Iute. Insă, rețeta originală cea mai îndragită este, cu siguranță, Eton Mess Overnight Oatmeal cu fructe de pădure (o idee delicioasă de terci de ovăz, pentru un mic dejun plin de proteine, gustos și sănătos).

5. Cum intenționezi să incluzi pasiunea pentru gătit în planurile tale de viitor?

Odată ce scap (cu bine) de examenul de rezidențiat (aka cea mai mare provocare din viața mea) aș vrea să aloc puțin mai mult timp nu doar gătitului per se, cât și să fac puțina “cercetare” în spate; îmi doresc să mă documentez mai bine si să învăț mai mult. Dacă reușesc să îmi iau specializarea pe care mi-o doresc, aș vrea să îmi fac cadou un curs profesional de gătit. Iar acest lucru, împreună cu cărțile lui Yotam Ottolenghi, Nigella Lawson, Jamie Oliver cu care vreau să îmi îmbogățesc biblioteca, sper să îmi ofere “treptele” de care am nevoie să devin mai bună la ceea ce fac.

6. Unde te putem urmări pentru sfaturi și rețete culinare?

Mă găsiți pe @WhenHealthyEqualsTasty pe Instagram, unde postez rețete colorate, delicioase și sănătoase în timpul săptămânii. În plus, în fiecare dimineață, în story-uri, vă aștept să luăm micul dejun împreună, sub forma unui bol de terci de ovăz proteic încărcat cu cele mai yummy toppinguri.