Livrare gratuita prin curier rapid pe teritoriul României pentru comezile de peste 90 lei| Livrare prin DHL în Europa

Andra de la @andrasfoodlab

Câteodată, marile pasiuni se construiesc, nu se descoperă pur și simplu și nici nu ne găsesc ele pe noi. Se construiesc pas cu pas, cu determinare, cu timp investit și cu multă energie. Iar atunci când ești dispus să pui și un pic de suflet, ceea ce creezi va deveni o parte din tine, pasiunea care te va inspira și te va motiva zilnic să devii din ce în ce mai bun. Aceasta este, pe scurt, și povestea Andrei, cea care, la 24 de ani, a ajuns să creeze adevărate minuni culinare în laborator ei de magie.    

  

  1. Spune-ne 3 lucruri pe care ar trebui să le știm despre tine.

Numele meu este Andra, am 24 de ani, sunt studentă la Facultatea de Medicină din Iași, iar în timpul liber sunt bucătarul, fotograful și editorul din spatele paginii “Andrasfoodlab”. Sunt o persoană cam prea energică, niciodată nu am stare și mereu îmi găsesc ceva de făcut, sunt veselă și optimistă, creativă și mereu caut să progresez în ceea ce fac.

 2. De unde pasiunea pentru gătit și cum a luat naștere blogul tău/pagina ta de Instagram?

Pasiunea pentru gătit am dezvoltat-o mai mult de nevoie, în momentul în care am venit la facultate. Acum mult timp în urmă nu mă vedeam petrecând ore în bucătărie gătind, în special deserturi, însă nevoia m-a învățat să gătesc. La noi în familie se gătea destul de des, o mai ajutam pe mama, însă nu îmi plăcea deloc, nu înțelegeam de ce le place oamenilor să gătească. La început nu aveam nici cea mai vagă idee ce fac în bucătărie, însă, pe parcurs, am început să învăț și am ajuns să fiu capabilă să gătesc fără a căuta rețete pe internet sau în cărți. Am început cu rețete extrem de simple și am rămas la rețete simple mult timp, îmi era teamă să nu dau greș dacă încerc să prepar ceva mai complicat. Pagina de Instagram am creat-o acum 2 ani însă nu aveam nici o intenție să o transform în ceva serios, a fost mai mult o modalitate de a-mi umple timpul. Pe parcurs am început să transform pagina, am început să diversific rețetele, să experimentez tot felul de deserturi și preparate sărate și, făcând acest lucru, mi-am dat seama că într-adevăr gătitul este una dintre pasiunile mele. Pagina de Instagram avea un alt nume când a fost creată, însă am vrut să adaug o notă personală, și așa a luat naștere Andrasfoodlab.

 

3. Care sunt instrumentele preferate din bucătărie?

Instrumentele preferate din bucătărie sunt cuțitele și tocătoarele KUTT, chopper-ul și mixerul vertical cu accesorii.

4. Care este cea mai populară rețetă a ta?

Atât pe pagina de Instagram, cât și pe website, cele mai apreciate și salvate rețete sunt cele dulci: la egalitate sunt tortul trio de ciocolată, pasca în 2 culori și cheesecake-ul cu dovleac copt.

 5. Cum intenționezi să incluzi pasiunea pentru gătit în planurile tale de viitor?

Mi-ar plăcea foarte mult ca pe viitor să urmez o specializare în nutriție, iar pagina de Instagram să fie o extensie a profesiei mele, să fie în continuare o sursă de inspirație pentru cei care vor rețete diverse pentru un stil de viață echilibrat, iar o altă dorință a mea ar fi să am un mini studio în care să pot filma și fotografia rețetele.

 6. Unde te putem urmări pentru sfaturi și rețete culinare?

Pentru rețete mă puteți urmări pe Instagram la @andrasfoodlab sau puteți accesa website-ul www.andrasfoodab.com.